Rituelen aan Zee

Rituelen laten ons stil staan bij belangrijke momenten in het leven. Zoals Kerst en Pasen, het aangaan van een levensverbintenis, het welkom van een kind of een afscheid van een dierbare. Rituelen lenen zich uitstekend om zulke momenten eigentijds vorm te geven. Ze helpen ons te verbinden met elkaar en met het grotere geheel waar we deel van uitmaken.
Rituelen geven een ritme aan de week. Er klinken liederen en teksten als inspiratie en we gaan in op de actualiteit, die we betrekken op de levens van gewone mensen. Bij Kerk aan Zee bieden wij ook rituelen die voor het hele dorp mogelijk hun waarden hebben, zoals Palmpasen, Kerstspel met de kinderen en Lichtjes in het donker (Allerzielen).

Hiernaast vindt u activiteiten van Rituelen aan Zee

Logo-rituelen-aan-zee

Recent nieuws Rituelen aan Zee

Korte impressie Lichtjes aan Zee 5 november 2016

| Rituelen aan Zee | No Comments

Er hebben veel kaarsjes gebrand zaterdagavond en we hebben namen van overledenen geschreven op kleurige linten. Die linten wapperden in de wind, bij de vuurkorven voor de kerk. Zo konden we…

Vredeslabyrint en vredes wensen

| Kids aan Zee, Rituelen aan Zee | No Comments

Ook benieuwd wat er op de briefjes is geschreven? We konden ze niet allemaal ophangen in de kerk vandaar hieronder een overzicht.

De weg van de liturgie (laatste editie)

| Kerk aan Zee, Rituelen aan Zee | No Comments

Over de zegen: Aan het einde van de viering wordt de zegen uitgesproken. Hoe ervaren we dit? Enkel symbolisch of performatief?

Agenda Rituelen aan Zee

augustus

Geen evenementen

september

Geen evenementen

october

Geen evenementen

november

Geen evenementen

december

Geen evenementen

januari

Geen evenementen

februari

Geen evenementen

maart

Geen evenementen

april

Geen evenementen

mei

Geen evenementen

juni

Geen evenementen

juli

Geen evenementen