Rituelen aan Zee

Rituelen laten ons stil staan bij belangrijke momenten in het leven. Zoals Kerst en Pasen, het aangaan van een levensverbintenis, het welkom van een kind of een afscheid van een dierbare. Rituelen lenen zich uitstekend om zulke momenten eigentijds vorm te geven. Ze helpen ons te verbinden met elkaar en met het grotere geheel waar we deel van uitmaken.
Rituelen geven een ritme aan de week. Er klinken liederen en teksten als inspiratie en we gaan in op de actualiteit, die we betrekken op de levens van gewone mensen. Bij Kerk aan Zee bieden wij ook rituelen die voor het hele dorp mogelijk hun waarden hebben, zoals Palmpasen, Kerstspel met de kinderen en Lichtjes in het donker (Allerzielen).

Hiernaast vindt u activiteiten van Rituelen aan Zee

Logo-rituelen-aan-zee

Recent nieuws Rituelen aan Zee

Verslag afscheid ds Willemijn Jonkers 16 augustus

| Actie aan Zee, Kerk aan Zee, Kids aan Zee, Rituelen aan Zee | No Comments
“Partir c’est mourir un peu” Zondag 16 augustus om 08.00 uur, het strand van Muiderberg. Aan de blauwe lucht trekken wat wolken voorbij. Voorzichtig piept de zon hier en daar…

Preek van de Leek 7 juni 10.00 uur mmv Muriel van Outrive via Livestream

| Bezinning aan Zee, Rituelen aan Zee, Vieringen Kerk aan Zee | No Comments
Dorpsgenoot Muriel Van Outrive gaat ons vertellen over het Hawaiiaanse Ho’oponopono, dat letterlijk betekent ‘goed goed doen’.  (meer…)

Viering Hemelvaartsdag 21 mei (online)

| Actie aan Zee, Rituelen aan Zee, Vieringen Kerk aan Zee | No Comments
Op Hemelvaartsdag is het de gewoonte om, na een mooie fietstocht, samen met de kerken uit Weesp en Muiden een kerkdienst te houden. Samen fietsen zal nu niet gaan, maar…