Nieuwsbrief 14 maart 2019

By | Nieuwsbrief
Ds. Menno Hofman zal ons zondagochtend om 10.00 uur voorgaan. Hij noemt zichzelf “de vliegende voorganger” daar hij doordeweeks als laborant onderzoek doet naar stamcellen. Zondag gaat het over Mozes die met een stralend gezicht de berg afkomt.
Read More

Nieuwsbrief 7 maart 2019

By | Nieuwsbrief
Dr. Jan Greven zal ons zondagochtend om 10.00 uur voorgaan en na afloop is er koffie drinken. De nieuwe tentoonstelling in de Kerk aan Zee in Muiderberg heeft als titel “The Northern Romantic” vanaf 10 maart toont Ingrid Pasmans een selectie van de tekeningen, porselein en aquarelwerken.  Zie agenda op de website www.kerkaanzee.nl
Read More

Inspiratiedag 6 april in Naarden

By | Actie aan Zee, Bezinning aan Zee
In de Witte Kerk in Naarden wordt de landelijke dag van “Contextueel Bijbellezen”(CB) gehouden. Het volledige programma en mogelijkheid tot aanmelden vindt u hier Het thema is “Kwetsbaar”. Er zijn diverse sprekers en workshops. Het is een samenwerking van Kerk in Actie, de PthU en Remonstranten en de PG Naarden. De organisatie belooft dat het een leerzame en plezierige dag wordt!
Vriendelijke groet, Véronique Lindenburg – Predikant Protestantse Kerk Naarden, 06 42056109

Nieuwsbrief 28 februari 2019

By | Nieuwsbrief
Ds Arjette Kuipers, pionier voor de protestantse kerk in Amsterdam voor Zinnig Noord en voor de jongeren community Taizé in Amsterdam, gaat ons zondag 3 maart voor. Het thema van de dienst is de kracht van kwetsbaarheid.

De avonden van de lopende meditatiecursus van Bezinning aan Zee vinden zoals gepland plaats op dinsdag 5 en 26 maart, 20.00 – 21.30 uur, inloop v.a. 19.45 uur. De leiding van de cursus wordt waargenomen door Muriel van Outrive.

De nieuwe tentoonstelling in de Kerk aan Zee in Muiderberg heeft als titel “Pictura et Poetica” (Een kruisbestuiving in woord en beeld) en is te zien op  3 maart van 13.00 tot 16.00 uur. Het laat recent werk zien van de Muiderbergse kunstenaar Jan de Beus en de Utrechtse kunstenaar Yanko Ivanov. Ook zal er op deze dag tijdens de tentoonstelling een poëzie middag zijn.

Read More

Nieuwsbrief 21 februari 2019

By | Nieuwsbrief
Ds Gerben Hoogterp uit Muiden gaat ons zondag 24 februari voor. De preek gaat over  Lukas 6, 27-28. Heb je naaste lief zoals jezelf. Heb je vijanden lief. Is het een morele illusie of de weg van Gods toekomst?

Op 24 februari, tijdens de voorjaarsvakantie,is er geen kindernevendienst.

Zondag 24 februari starten we een project voor de komende drie zondagen: Een werkplaats voor vrouwen in het binnenland van Suriname.

De nieuwe tentoonstelling in de Kerk aan Zee in Muiderberg heeft als titel “Pictura et Poetica” (Een kruisbestuiving in woord en beeld) en is te zien op  3 maart van 13.00 tot 16.00 uur. Het laat recent werk zien van de Muiderbergse kunstenaar Jan de Beus en de Utrechtse kunstenaar Yanko Ivanov. Op zondag 17 februari zal er om 15:00 uur ook poëzie worden voorgedragen.
Read More

Nieuwsbrief 14 februari 2019

By | Nieuwsbrief
Ds Ekker heeft zich wegens ziekte afgemeld voor a.s. zondag 17 februari. Gelukkig hebben wij ds Pieter ter Veen bereid gevonden (op deze korte termijn) om in deze dienst waarin het Heilig Avondmaal gevierd wordt, voor te gaan.

Op 17 en 24 februari, tijdens de voorjaarsvakantie,is er geen kindernevendienst.

A.s. zondag 24 februari starten we een project voor de komende drie zondagen: Een werkplaats voor vrouwen in het binnenland van Suriname.

De nieuwe tentoonstelling in de Kerk aan Zee in Muiderberg heeft als titel “Pictura et Poetica” (Een kruisbestuiving in woord en beeld) en is te zien op zondag 17 februari en 3 maart van 13.00 tot 16.00 uur. Het laat recent werk zien van de Muiderbergse kunstenaar Jan de Beus en de Utrechtse kunstenaar Yanko Ivanov. Op zondag 17 februari zal er om 15:00 uur ook poëzie worden voorgedragen.
Read More

Pictura et Poetica

By | Cultuur aan Zee
De nieuwe tentoonstelling in de Kerk aan Zee in Muiderberg heeft als titel “Pictura et Poetica” (Een kruisbestuiving in woord en beeld) en laat recent werk zien van de Muiderbergse kunstenaar Jan de Beus en de Utrechtse kunstenaar Yanko Ivanov.

Read More

Nieuwsbrief 7 februari 2019

By | Nieuwsbrief
Deze zondag 10 februari gaat Hannah Nováková ons voor. Het goddelijke kan heel dichtbij voelen, zo midden op de grootse en levendige zee. Zowel Jesaja als Lucas vertellen over mensen die geroepen worden om deze God, de Schepper van alles wat bestaat, te dienen. Maar wat betekent het eigenlijk – God dienen? Dat is het thema van deze dienst..

Op zondag 24 februari om 15.00 uur is er weer Concert aan Zee in Kerk aan Zee in Muiderberg met mezzosopraan Karin Strobos en bariton Martijn Cornet. Met Jan-Paul Grijpink aan de vleugel.
Read More

Nieuwsbrief 31 januari 2019

By | Nieuwsbrief
Deze zondag 3 februari is i.v.m. ziekte van ds Willemijn Jonkers is de predikant ds Jaap Smit.
Wij zijn blij dat ds Jaap Smit op korte termijn toegezegd heeft ds Jonkers as zondag te vervangen . Weet u allen welkom.

Stoelenproject: Op 1 maart tussen 14.30 uur en 18.00 uur gaan we weer koken in Amsterdam, onder de bezielende leiding van Jos den Hengst, voor de thuis- en daklozen van het Stoelenproject.
Graag reageren per mail: h.h.vanderveen@planet.nl of tel: 263 283;

De nieuwe tentoonstelling in de Kerk aan Zee in Muiderberg heeft als titel “Pictura et Poetica“ (Een kruisbestuiving in woord en beeld) en is te zien op zondag 3, 10, 17 februari en 3 maart van 13.00 tot 16.00 uur. De tentoonstelling zal geopend worden op zondag 3 februari om 15.00 uur met poëzie voordrachten van Marius Buiting en Willem Smit.

Read More

X