Skip to main content

Nieuwsbrief van 8 augustus 2024

By 9 augustus 2024Nieuwsbrief

✑ Cursief

Tachtig jaar.

Deze week is het 80 jaar geleden dat twee steden in Japan door een atoombom werden getroffen. Op 6 augustus 1945 werd Hiroshima gebombardeerd en Nagasaki op 9 augustus.
Tachtig jaar! Wat zegt ons zo’n tijdsspanne? In onze vaderlandse geschiedenis kennen we de tachtigjarige oorlog. Maar daar zat nog een twaalfjarig bestand in. Uit de bijbelse geschiedenis weten we dat het Joodse volk veertig jaar in de woestijn verbleef rondzwierf.
Dit jaar beleven we dat tachtig jaar geleden de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Eerst in Europa en drie maanden later in Azië. Het lijkt alsof de geschiedenis zich aan het herhalen is. Niet alleen door oorlogen, maar ook door nepnieuws, opstokers, vreemdelingenhaat en agressief gedrag onder mensen. We zitten nog steeds in de woestijn.

Vuurproef

Men schoot een proefraket in de VS
de lucht in en vervolgens ook een tweede;
die haalde nummer een toen naar beneden
en dus bleek het raketschild een succes.

Ooit stond ook in de krant na Hiroshima:
de proef met de atoombom lukte prima.

Driek van Wissen (1943 – 2010).

Bovenstaand ‘snelsonnet’ werd in 2001 geschreven naar aanleiding van een krantenbericht over een omstreden raketschild.

Wim van Deijk

✑ Bij de vieringen

Zondag 11 augustus 2024
Als vliegende voorganger ga ik (Menno Hofman) op allerlei plaatsen voor, en ook hier ben ik al aardig wat keren geweest. Maar wat als gastpredikant niet vaak voorkomt, dat is 2x achter elkaar voorgaan. Dus een mooie kans om een soort tweeluik ervan te maken, uiteraard rekening houdend met het feit dat -zeker in vakantietijd- de diensten ook los te volgen moeten zijn.

Zelf heb ik ook een soort tweeluik want tussendoor ga ik op vakantie, deze dienst is daar pal voor. In deel 1 van het tweeluik gaat het over de verschillende talenten/rollen die we hebben.

Autodienst
Autodienst zondag: Henk van der Veen
Telefoonnummer: 06 – 51 70 61 54
Agenda 

 

✑ Diaconie

Zondag 11 augustus 2024 – Pakistan, Sterker in het geloof
In Pakistan vormen christenen een kleine minderheid. Zij horen vaak bij de laagste klasse en daarmee bij de armste bevolkingsgroepen. Veel christenen hebben te maken met discriminatie en krijgen regelmatig kritische vragen over hun geloof. Voor hen is het belangrijk om goed te weten wat het geloof inhoudt.
OTS (het Open Theologisch Seminarie), partnerorganisatie van Kerk in Actie, wil Pakistaanse christenen versterken in hun geloof. Deze bijbelschool biedt trainingen waar men meer leert over de Bijbel en kan ontdekken hoe je je staande kunt houden in de samenleving.

Jaarlijks doen ruim zesduizend mensen aan deze trainingen mee; onder hen veel jongeren!
Kerk in Actie steunt kerken en christenen in de minderheid, zoals christenen in Pakistan.

Doet u mee?

 

Indien u de volledige nieuwsbrief toch graag wilt lezen kan dat.
Graag opgeven via email en u krijgt deze gratis toegestuurd.

Heeft u opmerkingen of info die u wilt delen,
laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl

X