Skip to main content

Geslaagde bijeenkomst voor Oekraïne 21 maart

By 23 maart 2022maart 25th, 2022Kerk aan Zee

Denken aan de slachtoffers van de bizarre oorlog in Oekraïne.

Het was een “mooie” avond. Twee uurtjes stilstaan bij de ellende en bij het verdriet en radeloosheid van onze wat verdere buren in Oost Europa. Het niet begrijpen van een zo totale verandering/vernietiging van je “gewone” leven.

De kerk was in een goede stemming gebracht met de vlag van Oekraïne, bloemen en lichtjes buiten en binnen. Hugo de Graaff speelde twee uren lang onvermoeibaar en heel passend op de vleugel. Vincent de Lange zong en speelde een aantal liederen die rechtstreeks binnen kwamen om troost te bieden en emotie een uitweg te geven.
Het hoogtepunt voor mij was het verhaal, het zingen van een vredes/liefdes lied en het Onze Vader door drie vrouwen, van wie twee vluchtelingen zijn uit Oekraïne.
En de bakken met brandende kaarsen ! Zo’n 70 a 80 bezoekers hadden bijna allemaal een kaars aangestoken, een woord op een blauw, geel of rood (voor de slachtoffers in Rusland die tegen de oorlog protesteerden) lint geschreven en in de boom gehangen. Voor wie een woord nodig hadden was Mary Bregman aanwezig. En alles in een devotie stilte die niet zwaar viel, maar omarmend en solidair voelde. Ook via de live stream maakten bijna 40 mensen de bijeenkomst mee.

Met dank aan Wilma, John, Chris en Paul kon de avond worden zoals die werd.

Namens de Pioniersgroep,
Henk van der Veen

X