Skip to main content

Info over het Stoelenproject in Amsterdam

By 15 april 2021Kerk aan Zee
Beste vrijwilligers en betrokkenen van het Stoelenproject, 
 
De laatste maand van dit Stoelenproject-seizoen is ingegaan. Ook al voelt het buiten (zeker ’s nachts en ’s ochtends vroeg) nog niet aan als zomer begint onze periode van zomersluiting toch al snel. Van 1 mei tot 15 september is de reguliere opvang van het Stoelenproject dicht. Dan neemt de Zomerwacht, een groep van ongeveer 15 van onze bezoekers, het Stoelenproject in zelfbeheer over. Vaak zijn dit bezoekers die hard op weg zijn naar een zelfstandiger leven, waarbij het deel uitmaken van de Zomerwacht een extra duwtje in de rug is. 
 
De komende weken is het echter nog niet zover en draaien we nog ‘gewoon’ (op z’n Corona’s) door. We hopen natuurlijk volgend seizoen weer met vijftig bezoekers te kunnen gaan werken. Als (let op: als) we minister Hugo de Jonge moeten geloven moet dat erin zitten. Ook hopen we het seizoen dan te kunnen openen met een feest waarbij het Jordaanfestival een saaie picnic lijkt. De tijd zal het leren! Het bestuur is ondertussen versterkt met Menno Krijger, Maurits van der Goes en Jan van der Burgt. Menno zal vanaf het nieuwe seizoen het penningmeesterschap overnemen van Joep de Valk, die na meer dan vijf jaar trouwe dienst stopt in het bestuur (hij blijft wel vrijwilliger). Maurits en Jan gaan onder andere aan de slag met de ICT van het Stoelenproject en de fondsenwerving. 
 
Ik sluit af met een heel leuk nieuwtje. Op voorstel van Annemiek, Menno en Marc zijn de afgelopen maanden heel veel tandartsen in Amsterdam benaderd met de vraag of zij gratis 1 of meer van onze bezoekers kosteloos willen opnemen in hun praktijk. Er waren zoveel tandartsen die dit graag wilden doen dat we zelfs meer bezoekers konden aanmelden dan we in eerste instantie hadden opgeschreven! Vanaf nu krijgen zij dus ieder half jaar gratis een controle en indien nodig behandelingen. Een gezond gebit is heel belangrijk, en het is heel fijn dat veel van onze bezoekers hiermee geholpen worden. 
 
Groet
Toon Geenen
Voorzitter Stoelenproject
X