Skip to main content

Concert aan Zee | Jong Talent aan Zee | Zondag 10 maart 2024 om 15.00 uur

By 6 maart 2024maart 7th, 2024Concert aan Zee, Cultuur aan Zee

Concert aan Zee biedt prachtige kamermuziek. Dit (alweer 11de) seizoen kent nog 3 concerten. Meer informatie vindt u op www.concertaanzee.com, waar u ook kaartjes kunt bestellen. Kaartjes zijn natuurlijk ook te koop bij Verswinkel Oudshoorn in de Dorpsstraat.

Voor u treden deze zondag zes finalisten op van het Prinses Christina Concours, hét platform voor jonge muzikanten om zich te laten zien in de nog prille fase van hun carrière.

De 18-jarige pianist Thijs Willers uit Bussum was in 2023 de grote winnaar. Hij speelt solo maar ook met zijn Trio Tablaux met daarin altvioliste Elin Haver en klarinettist Gijs Linn.

De 13-jarige Friese trombonist Jisse Kuipers, winnaar in de categorie 12-14 jarigen en winnaar van de persprijs is ook van de partij.

De 18-jarige violiste Jessica Lukken wordt begeleid door de 17-jarige pianiste Maria Parfonova uit Oekraïne.

Dit concert is een uitgelezen gelegenheid om uw kinderen of kleinkinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. Kinderen van 8 tot 18 jaar zijn welkom, voor hen kost een kaartje € 10,00 (alleen online verkrijgbaar)

21 april treedt het Berlage Saxofoon Quartet voor u op:

Terug in Muiderberg ‘de saxofoonhoofdstad van Nederland’, dit absolute topkwartet met een programma vol heimwee en verlangen. Met werk van Debussy, Glazounov, Darvisho en Dvorák.

26 mei sluiten we af met de solotrombonist van het Concertgebouw- orkest Jörgen van Rijen en het Alma Kwartet, 4 strijkers uit hetzelfde toporkest. Speciaal voor de combinatie van trombone en strijkkwartet schreven diverse hedendaagse componisten uniek repertoire. Vijf leden van het Concertgebouworkest excelle-ren ook als kamermusicus en spelen muziek van hun geweldige CD ‘Mirrored in Time’.

Van harte welkom!

Pieter Jan Meindertsma

X