Skip to main content

Kerk in Actie: ‘Laat ze niet in de kou staan….’

By 13 december 2022Actie aan Zee, Kerk aan Zee

Lera  Valeriya, Oekraïense van oorsprong en tot voor kort inwoonster van Muiderberg, is vanuit haar betrokkenheid al een aantal acties gestart om hulp te bieden aan haar geboorteland Oekraïne. Als Kerk aan Zee, maar ook als inwoners van Muiderberg, hebben we daar van harte aan bij gedragen. Deze maand is zij – samen met de Groene Ruiter in Bussum – een nieuwe actie gestart en vroeg Kerk aan Zee, via onze diaconie daarbij ook om steun. Een ieder weet dat de stroomvoorzieningen door heel Oekraïne het doelwit zijn geweest van raketaanvallen. Voor veel Oekraïners is een warm huis niet vanzelfsprekend meer en herstel van de energievoorzieningen kan nog heel lang duren.

Oekraïne opent intussen duizenden verwarmde opvangplaatsen met stroom, water en een internetverbinding. Geen luxe in een land waar het in januari -20 kan worden.
De diaconie wil voor dit doel een bedrag vrijmaken en zondag 18 december uw bijdrage vragen. Het geld is in eerste instantie bedoeld voor de aanschaf van een stroomgenerator voor het opvanghuis voor moeders-met-kinderen in Zaporizhzhia. Mocht er een mooi bedrag opgehaald worden, dan wordt het geld besteed aan een generator voor het plaatselijk ziekenhuis, dat nu soms urenlang zonder stroom zit. Inmiddels werd er al €2170,- ingezameld.

Natuurlijk is onze bijdrage maar een druppel op de gloeiende plaat, maar initiatieven als deze maken verschil. Gelukkig zijn die er ook veel in ons land. Grote aggregaten en generatoren worden ingezameld, gereviseerd en vervoerd naar regio’s achter de frontlinie ten behoeve van de opvangplekken voor de lokale bevolking. Met elkaar kunnen we zorgen dat we de mensen daar niet in de kou laten staan…

Dan:

Bij de diaconie kwam een gift voor Stille Hulp binnen van €190 vanuit compensatie energierekening. Een prachtig gebaar.
Kerk in Actie roept – net als veel andere goede doelen – op om de energiecompensatie van de overheid weg te schenken als je deze niet nodig denkt te hebben. De één heeft het hard nodig, de ander iets minder hard.
We willen donaties als hierboven echter graag bestemmen voor Muiderbergers die het financieel zwaar hebben en storten dit bedrag dus niet door.

Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

 

 

 

 

X