Skip to main content

Kunst aan Zee Expositie “Arboretum” opent 24 juli 15.00 uur

Arboretum” heet de expositie van Marjolein van Doorenmaalen (1962) die in de Kerk aan Zee in Muiderberg te zien is. Van 24 juli t/m 28 augustus is deze elke zaterdagmiddag vrij te bezoeken.
“Bomen zijn een heel fijn en onuitputtelijk thema”, zegt zij zelf. Zij is hier al enkele jaren mee bezig in uiteenlopende, ook driedimensionale, technieken. Op deze tentoonstelling laat zij recente olieverfschilderijen en nieuw grafisch werk zien.
“Bomen zijn overal om ons heen en ze verrassen mij altijd weer als ik buiten ben. Ik word er door geraakt en gestreeld. Wat ik in een flits zie en wat mij betovert, dát wil ik schilderen.
Ik ben gefascineerd door de ragfijne vertakkingen en de grillige structuren van het gebladerte. Ik wordt geraakt door betoverende lichtweerkaatsing van de maneschijn of de magische overgang van de takken in de wolken. Met name in het voorjaar hangt er vaak zo’n zachte zweem om de licht getinte takken. Het contrast tussen het ruwe en het verfijnde wil ik aangaan. In mijn grafisch werk (droge naalden, etsen en aquatinten) focus ik me al krassend op het ondoordringbare struweel van de takken, de scherpte van de scheuten en de verdikkingen van de bladermassa’s. Meestal bewerk ik mijn etsen met aquarelverf, krijt of ecoline zodat het unica’s worden.”

Marjolein van Doorenmaalen is in 1988 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten, faculteit Beeldende Vorming. Zij exposeert jaarlijks op uiteenlopende locaties.

 

X