Skip to main content

Nieuwsbrief 9 januari 2020

By 10 januari 2020Nieuwsbrief

Komende zondag 12 januari zal Ds Willemien van Berkum en is predikant in Amsterdam. Daar werkt ze als buurtdominee in de wijk Oud-West, voor pioniersplek Heilig Vuur West. Dat betekent dat ik vieringen en maaltijden organiseer voor buurtbewoners. Samen zoeken we naar de zin van het leven, naar liefde, naar God.
Deze zondag gaat ze het hebben over het verhaal van de doop van Jezus. Een verhaal over een wereld waarin zoveel verrot is. Een verhaal over een nieuw begin. Een verhaal over zoveel stemmen die in je leven klinken. Is er een stem die er bovenuit klinkt? Kom het ontdekken, deze zondag!

5 avonden oefenen met meditatie o.l.v. dorpsgenoot Eric Goossens. De 1ste oefenavond is dinsdagavond 14 januari 20:00- 21:30 uur Kerk aan Zee. Je kunt je aanmelden via mail bij ericgoossens@me.com. Zie ook de nieuwsbrief voor de data en meer informatie!

Let op: Zet in uw agenda Zondag 19 januari 10:00 – 11:00 uur Preek van de Leek o.l.v. Freek de Jonge & Willemijn Jonkers. Met dorpsgenoot Freek de Jonge over het geweten en leven na een groot verlies. Welke opdracht vloeit voort uit het meemaken van ingrijpende gebeurtenissen?
Bij de Preek van de Leek spreken mensen met allerlei beroepen bevlogen over wat hen bezig houdt. Freek de Jonge treedt met zijn lekenpreek in de voetsporen van zijn vader, die predikant was. Het onderwerp voor deze viering, het geweten, is gestoeld op diens nalatenschap.

Op 26 januari is het volgende Concert aan Zee met het Amsterdam Piano Trio. Het eerste concert in het nieuwe jaar brengt drie jonge toptalenten naar Muiderberg. Yang Yang Cai (piano), Shin Sihan (viool) en Alexander Warenberg (cello) spelen solostukken en pianotrio’s van o.m. Ravel, Beethoven en Schubert.

De oecumenische viering wordt zondag 26 januari samen met Muiden PKN en RK (Parochie Levend Water) gehouden in de Grote Kerk in Muiden. Aanvang 10:00 uur olv Priester Jan Haen, ds Gerben Hoogterp en ds Willemijn Jonkers (preek). Let op: Er is zondag 26 januari geen viering in Kerk aan Zee!

Expositie: “Engelen”
Nog tot en met 19 januari 2020 is van 13:00 -16:00 uur in de Kerk aan Zee de expositie “Engelen in de Kerk” te zien. Joke Leicht, Helen Vreedeveld, Berdien  Nieuwenhuizen en Marjolein Endert zochten naar de betekenis van de engel.”

Elke 1ste vrijdag van de maand is er een Coffee to Stay in het Ontmoetingscentrum in “De Steeg”, in de Populierenlaan. Iedereen is welkom van (zeer) jong tot (zeer) oud.

Vindt u het ook zo handig om elke week te lezen wat de komende activiteiten rondom Kerk aan Zee zijn? We willen graag nog meer mensen bereiken! Mocht u iemand in uw omgeving kennen die ook geïnteresseerd is, geef dan hun mailadres door aan info@kerkaanzee.nl of nieuwsbrief@kerkaanzee.nl

X