Skip to main content

Nieuwsbrief van 20 mei 2020

By 20 mei 2020Nieuwsbrief

Hemelvaartsdag 21 mei via deze Livestream 

Niet samen fietsen, wel een viering

Op Hemelvaartsdag is het de gewoonte om, na een mooie fietstocht, samen met de kerken uit Weesp en Muiden een kerkdienst te houden. Samen fietsen zal nu niet gaan, maar wel zal er een gezamenlijke livestream morgengebed vanuit de Grote of Laurenskerk in Weesp plaats vinden, waarin ds. Berit Bootsma uit Weesp en ds. Willemijn Jonkers uit Muiderberg samen zullen voorgaan. Dus de moedigen onder u pakken ’s morgens vroeg de fiets om daarna thuis achter de computer de viering te volgen. Bent u niet zo’n vroege vogel of is fietsen er helaas niet bij voor u, maar bent u wel op zoek naar een stukje bezinning en inspiratie, dan kunt u natuurlijk ook alleen de kerkdienst volgen. We lezen het verhaal hoe Jezus zijn leerlingen bemoedigt en vervolgens de aarde verlaat. Een bijzonder verhaal over afscheid en nabijheid, voorwaar een actueel thema!  
Hier vindt u de liturgie.

Zondag 24 mei 10.00 uur via deze Livestream 

Al vanaf de Aswoensdag lopen we mee met Israël vanuit het Slavenhuis, Egypte, naar het Beloofde Land. Dwars door de woestijn. En worden we geconfronteerd met onze honger, onze dorst, ons ongeloof en ons bijgeloof. Een pittige confrontatie op deze zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren, als we lezen over het gouden kalf.
Hier vindt u de liturgie.

Ds. Evert-Jan van Katwijk is sinds 2010 verbonden aan de Prot. Gemeente in Nederhorst den Berg en is reeds enige keren bij ons voorgegaan.

Zie de banner met link op onze hoofdpagina

Mocht u deze viering of andere vieringen op een later tijdstip willen bekijken? Ga dan naar kerkdienst gemist.

Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

De nieuwsbrief van 14 mei is hier te vinden.

 

X