Skip to main content

Nieuwsbrief van 19 november

By 20 november 2020juni 25th, 2021Nieuwsbrief

Gedachteniszondag 22 november o.l.v. ds Piet van Reenen | 10.00 uur.

Via livestream video direct te volgen. Zie banner op website Kerk aan Zee. 
Bezoekers zijn welkom, van tevoren aanmelden via Welkom@kerkaanzee.nl 
Uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld ->Digitale collecte.

Aan de vooravond van de Gedachtenis-zondag een diepgaand gesprek met Manu Keirse (Lees hier in Trouw: zaterdag 24 juni 2017). Van harte aanbevolen. Neem er de tijd voor. Nooit heb ik een meer betekenisvol artikel gelezen over rouw en verdriet dan dit artikel.

De Gedachtenis-zondag is een zondag van loslaten en vasthouden in liefde en blijvende verbondenheid. Het afscheid van Elia in 2 Koningen 2 en het vasthouden van Elisa is daar een aangrijpend voorbeeld van. Veel mooier kun je het niet vertellen, lijkt mij.
In de tijd van Jezus was het een ‘nieuwerwets’ geloof dat wij in de dood zouden overgaan naar een leven bij God. Psalm 139 had dat al wel poëtisch bezongen: ‘de duisternis verbergt niet voor U.’ Het is geloofstaal, net als liefdestaal, waarin een mens zich toevertrouwt aan de A(a)nder. In dat vertrouwen willen wij zondag met elkaar verbonden zijn, met onze dierbaren, met elkaar, vanuit de kerk en thuis. Met hen die wij met namen zullen noemen, en met hen die wij meedragen in ons hart, kort- lang geleden, reisgenoten in tijd en eeuwigheid.

PS: De liturgie zal bij mijn voorgaan als vaste bijlage(linkje naar pdf bestand) meekomen. Zo kunt u de teksten meelezen en de liederen op tijd opzoeken. Mocht u suggesties hebben voor verbetering, ik hoor het graag.

Ieder een goed weekend gewenst, met hartelijke groet,
Piet van Reenen.

Via de website (klik op de banner) kunt via u live stream video de viering meemaken of later via Kerkdienstgemist

De volledige nieuwsbrief van 19 november is hier te vinden.

Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

X