Skip to main content

Nieuwsbrief 17 oktober 2019

By 18 oktober 2019Nieuwsbrief

Komende zondag 20 oktober zal ds. André Wingelaar ons voorgaan. Hij vertelt; Fijn dat ik zondag weer bij u voor mag gaan. Eind 2018 heb ik mij verdiept in een gedeelte uit het laatste Bijbelboek Openbaring. Dit boek is moeilijk te duiden in onze tijd omdat wij het verhullend en voor ingewijden bedoelde taalgebruik waarin de visioenen worden beschreven nauwelijks meer begrijpen. Toch heeft dit visioen ons iets te zeggen en kan het voor u, als kerkgemeenschap in Muiderberg, een bemoedigend verhaal worden. Ik hoop velen van u te ontmoeten!

Aankomende zondag is Kerk in Actie- collecte bestemd voor Stichting Jemima. Meer dan 35 jaar geleden vertrokken Ed en Heleen Vollbehr naar de Westelijke Jordaanoever om blinde kinderen te helpen, maar ontdekte dat niemand zich bezig hield met kinderen met een verstandelijke (meervoudige) handicap. Ze besloten ook op verzoek van de Israëlische regering met de opbouw van een tehuis voor Arabische kinderen met een handicap in Bethlehem.

Op vrijdagavond 1 november a.s. om 19.30 uur tot 21.00 uur zal voor de vierde keer “Lichtjes in het donker aan Zee” plaatsvinden in Kerk aan Zee. Een toegankelijk ritueel voor iedereen om dierbare overledenen te gedenken, met wederom prachtige muziek op harp en percussie, creatieve symbolen, warme sfeer en mooi vuur.

Naast “Lichtjes in het donker” is “Diner aan Zee” ook een initiatief van Pionieren aan Zee. Deze initiatieven hebben als doel om nog meer verbinding tussen Muiderbergers in ons dorp te creëren. Op onze website kunt u meer info terugvinden.

Denkt u eraan dat er een inzamelingsactie gehouden wordt voor de Voedselbank op zaterdag 26 oktober voor de Spar in de Dorpstraat. Zondag 27 oktober zal er in de ochtenddienst hiervoor gecollecteerd worden.

Nieuwe expositie “AS TEARS GO BY”  Wie kent niet het prachtige lied ‘As Tears Go By’, geschreven door Mick Jagger en Keith Richards, en in 1964 op de plaat gezet door Marianne Faithf. Om een titel te vinden voor een expositie van vier totaal verschillende kunstenaars is geen sinecure. As Tears Go By is slechts een poging daartoe. Zie voor meer info onze website.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

 

X