Skip to main content

Nieuwsbrief van 23 november 2023

By 24 november 2023Nieuwsbrief

✑ Cursief

Tweede Kamer Verkiezingen 2023

‘We willen graag het land zijn van Spinoza en Van Gogh. Maar we zijn het land van Wilders, Prins Bernhard en Gerard Joling.’ Dat zei stand-up comedian Raoul Heertje afgelopen maandag in het programma Khalid & Sophie. Heertje sprak deze profetische woorden na de stijging van de PVV in de peilingen afgelopen weekend.

Inmiddels weten we het zeker: een kwart van de Nederlandse bevolking, ongeveer 2,3 miljoen Nederlanders, heeft op de PVV gestemd. Dat staat gelijk aan 37 zetels in de Tweede Kamer. Laten we het beest maar in de bek kijken: Nederland staat in het radicaal-rechts-populistische rijtje met landen als Hongarije, Italië, Slowakije. Wie had kunnen denken dat het goede nieuws deze week uit Gaza en Israël zou komen …

Rein Brouwer

✑ Bij de viering

Zondag 26 november 2023 – Gedachtenis zondag
Komende zondag is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Op deze dag gedenken we geliefden, ouders, zussen, broers, kinderen, vrienden en gemeenteleden die zijn overleden. Wij zijn geworden wie we zijn door deze mensen die ons leven geraakt hebben. Misschien is uw/jouw verdriet nog heel vers, rauw en overweldigend. Misschien is het al wat langer geleden, maar brandt de wond nog iedere dag of op specifieke momenten. Misschien voelt de herinnering aan diegene steeds vager.
Iedereen is uitgenodigd.

We noemen de namen van de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden en steken kaarsen voor hen aan. Daarnaast is er ruimte voor ieder die dat wil een kaarsje aan te steken voor iemand die zij missen. We lezen en zingen over verdriet, over tranen en pijn en woede die (soms onbedoeld) overgaan in gebed. En over lichtpuntjes van troost en hoop. De lezingen zijn Psalm 143 en Johannes 1: 1-5.
Er is ruimte om na de dienst elkaar te ontmoeten met een kop koffie of thee.
Van harte welkom.

Regina Lafeber
Uit Barneveld

 

Autodienst: Gerrie van Ee
Agenda

✑Kerkenraad

Beste gemeente leden,  

Dinsdagavond 28 november houden wij onze gemeenteavond, waar we met elkaar zullen praten over en werken aan de toekomst van onze Kerk aan Zee. 
De gemeenteavond wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum De Steeg en start om 19.30 uur.
U bent vanaf 19.15 uur welkom, de koffie staat dan klaar. 

De avond is voorbereid door de Kerkenraad en vraagt uw actieve bijdrage.
Naast de begrotingen, de voortgang van de aanbouw willen we stil staan bij ons Kerkzijn als oecumenisch-protestantse gemeente van Muiderberg.

Programma

  • 19.15-19.30:      Inloop/koffie 
  • 19.30-19.35:     Opening
  • 19.35-20.00:    Begrotingen (Diaconie, Pionieren en Kerk aan Zee) 
  • 20.00-20.15:    Aanbouw kerk
  • 20.15-20.30:    Reflectie van Rein Brouwer: “Wie zijn wij?”
  • 20.30-20.45:    Koffiepauze
  • 20.45-21.30:    Met elkaar in gesprek over variatie in kerkdiensten, communicatie (nieuwsbrief en kerkblad) en bestuurlijke samenwerking Muiden
  • 21.30-21.35:     Sluiting met een lied

De begrotingen kunt u opvragen via email: scriba@kerkaanzee.nl

Kortom, een gevarieerd programma over het reilen en zeilen van onze gemeente. Dus denk, doe en discussieer mee op 28 november!!
 
Namens de Kerkenraad, 
Teo Kuipers

PS: Wanneer u graag wilt komen maar u gaat ’s avonds  niet graag meer over straat, neemt u dan contact op met John Kruithof. Hij haalt u graag op.

 

 

Indien u de volledige nieuwsbrief toch graag wilt lezen kan dat. Graag opgeven via email en u krijgt deze gratis toegestuurd.

Heeft u opmerkingen of info die u wilt delen, laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl

 

X