Skip to main content

Nieuwsbrief van 20 augustus 2020

By 21 augustus 2020juni 25th, 2021Nieuwsbrief

Zondagochtend 16 augustus was de afscheidsviering ds Willemijn Jonkers. In de Nieuwsbrief ziet u een korte foto en video impressie.

Bij de viering van zondag 23 augustus 10.00 mag ik bij U voorgaan in de kerkdienst. Mijn naam is Abele Buma. Een kleine tien jaar was ik leraar in Amsterdam en daarna ruim 20 jaar Justitiepredikant. Ik ben al eerder bij U geweest.

In het oecumenisch leesrooster las ik de bijbel gedeelten die deze zondag centraal zouden kunnen staan. Een gedeelte uit het evangelie van Lucas hoorde erbij nl Lucas 18:9-14 de farizeeër en de tollenaar. Een bekend gedeelte, maar ik heb het nog nooit gebruikt in een kerkdienst. Dit mede omdat mijn collega pastor waarmee ik ruim tien jaar werkte, de voorkeur gaf aan contrast verhalen voor haar kerkdiensten. Dat zij ook voor deze perikoop opteerde vond ik prima.
Wel merkte ik bij nadere oriëntering dat er voor deze zondag ook andere gedeelten gelezen hadden kunnen worden volgens de verschillende leesroosters. Ook dat dit gedeelte in de herfst van 2016 centraal heeft gestaan.
De voor deze zondag aangegeven lezing uit Jesaja kwam wel even binnen! In de rubriek “Opinie” uit Trouw van 18 augustus reageren twee theologen op de uitspraak van Maarten van Rossum, die hij maakte in het programma “De slimste mens” op 5 augustus. Daar zegt Maarten “Het O.T. is een totaal krankjorum, gewelddadig en idioot boek”! En wat lees ik in Jesaja 56:1-8.? Daar lees ik over een wel heel liefdevolle God!!
Tot zondag.

De nieuwsbrief van 13 augustus is hier te vinden.

Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

 

X