✑ Cursief
Annie M.G. Schmidt Dag
Sinds 1997 is de geboortedag van Annie M.G. Schmidt op 20 mei 1911 uitgeroepen tot de jaarlijkse Annie M.G. Schmidt Dag. Haar verhalen en de tekeningen van Fiep Westendorp zijn wereldwijd vertaald en worden overal gelezen. Jip en Janneke, Minoes, Pluk van de Petteflet, Floddertje en Otje,
ze behoren tot ons culturele erfgoed, ze overstijgen de jaren en de generaties. Deze domineesdochter vertaalde ‘de zonde’ en ‘de genade’ in heerlijke stoutigheden die met veel grapjes werden toegedekt.
Haar motto ‘Lachen mag van God’ trok Nederland een nieuwe tijd in. Tot op vandaag siert de lach het (voor)lezen van haar boeken. Kunnen lachen, gein,
geinig, is in het Hebreeuws ook het woord voor ‘genade’.
Natuurlijk, want … is kunnen lachen niet een vorm van genade!?
Tot slot wat gein.
Aan de beroemde 19e eeuwse theoloog Fr. Schleiermacher werd gevraagd waarom hij altijd volle kerken trok.
Zijn antwoord: ‘Er komen vooral studenten, jonge vrouwen en officieren. De studenten komen omdat ik in de examencommissie zit. De jonge vrouwen komen voor de studenten en de officieren voor de jonge vrouwen.’
Met een vrolijke groet,
Piet van Reenen
✑Zondag 22 mei 10.30 uur olv ds Willemijn Jonkers
Gezamenlijke feestelijke viering met gasten uit de Lutherse gemeente Amsterdam Zuidoost olv onze vorige predikant ds Willemijn Jonkers rond het thema Zondag Rogate – Bidt en u zal gegeven worden!
Vanaf 10.00 uur inloop met koffie, aanvang viering 10.30 uur, na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten wederom met koffie. Allen van harte welkom!
✑ Diaconie
De Glind, onderdeel van de Rudolphstichting, Zondag 22 mei
Jeugddorp De Glind is een gewoon, klein, open en groen dorpje tussen Barneveld en Amersfoort. Er wonen circa 700 mensen. Bijzonder is dat achter 25 van de 140 voordeuren een gezinshuis zit. Daar vinden ruim 120 uithuisgeplaatste kinderen een thuis.
In De Glind kunnen kinderen, jongeren en jongvolwassenen al decennialang veilig opgroeien en/of werken aan hun toekomst. Er zijn voorzieningen op alle leefgebieden. Je kunt er wonen in gezinshuizen, naar school, een leerwerktraject volgen en gebruik maken van speciale vrijetijdsvoorzieningen.
Het unieke aan Jeugddorp De Glind is dat het echte leven zich op maat in een kleinschalige en veilige dorpse context afspeelt. En niet zomaar een dorp, maar een dorp met decennialange ervaring met en gedegen kennis over jeugdigen met complexe ontwikkelvragen.
Dit zorgt ervoor dat jeugdigen in De Glind optimaal kunnen leren in, van en over het echte leven. In het Jeugddorp maken jeugdigen deel uit van de dorpsgemeenschap. In De Glind ben je niet het enige kind dat niet bij zijn eigen ouders woont, of zich ‘anders’ gedraagt. Je wordt er herkend en erkend. Je hoort erbij en je doet mee.
Indien u de volledige nieuwsbrief wilt lezen kan dat. Graag opgeven via email, u krijgt deze gratis toegestuurd.
Heeft u opmerkingen of info die u wilt delen, laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl