Skip to main content

Kerkhof aan Zee | Lente update

Alweer een bericht van Kerkhof aan Zee.
Vrijdag 3 mei verzamelen we om 9:30 uur in het OC voor koffie met gebak*) van Magda.

Daarna gaan we weer met frisse moed aan de slag met de talloze esdoorntjes. Extra handjes van harte welkom.
Om een indruk te geven van zich vrijdag al heeft afgespeeld op het Kerkhof.

Het was fijn om met een kenner van héél veel plantjes (Nederlandse en Latijnse naam maar ook achtergronden) te mogen samenwerken. En dan ook nog te horen  krijgen dat die hier in de buurt niet zo veel voorkomt. Wel in de ons omliggende landen, we hebben het over de Geranium Lucidum ofwel de glanzende ooievaarsbek. Die laten we dus op heel veel plaatsen staan, want die gaat straks hele mooie glanzende rode bladeren krijgen. En hij doet het vooral goed tussen de sintels op de graven maar ook ernaast.

Ook laten we het Sint Jacobskruis-kruid op sommige plaatsen staan, vooral als ze wat aan de achterkant het graf staan. Deze plant wordt nogal fors en geeft aanlokkende gele bloemen. Aanlokkelijk voor de zebrarups, die zich dan later op de bloemen ontpopt in de hele mooie Sint Jacobsvlinder. Maar ook voor tal van andere bijen, hommels etc.
Voor paarden is de plant giftig, maar die lopen hier niet, mag ik hopen. Waarom deze planten en dieren naar sint Jacob, een van de trouwste apostelen, worden genoemd weet ik niet.

   

Namens de onderhoudsploeg Kerkhof aan Zee,
voorheen de harkers,

Luuk Donders

*) we mochten afgelopen vrijdag wederom Magda’s proefkonijn zijn. Wauw, wat een voorrecht om in de onderhoudsgroeps te zitten.
Nog een reden om komende vrijdag 3 mei mee te helpen met de Esdoornpluk.

X