Skip to main content

Kom in actie voor de Voedselbank | Zaterdag 28 oktober 2023 bij de Spar

By 10 oktober 2023oktober 19th, 2023Actie aan Zee, Kerk aan Zee

Meer dan 1,2 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens en een deel ervan zijn aangewezen op voedselhulp. De Voedselbank voorziet daarin, maar heeft vaak te weinig houdbaar voedsel en andere producten in voorraad. Ze zijn dringend op zoek naar houdbare basisproducten zoals pasta, rijst, groenten in pot of blik, toiletartikelen, etc. In 2020 hielpen zij meer dan 160.00 mensen. Het aantal producten wat in 2020 uitgedeeld werd waren er 44 miljoen en het had een totale waarde van bijna 75 miljoen euro. Veel van deze producten zouden verspilt worden als ze niet bij de Voedselbank terecht kwamen.

 

   

De werkgroep Actie aan Zee/Diaconie van Kerk aan Zee houdt daarom jaarlijks rond de herfstvakantie in oktober een inzamelingsactie voor de Voedselbank. In samenwerking met Raymond van den Bosch/Spar van den Bosch wordt door hem de kraam voor ons verzorgd en heeft hij artikelen in de aanbieding in zijn winkel die speciaal zijn uitgezocht voor hetgeen de Voedselbank nodig heeft. Kunt u deze niet vinden of wilt u weten wat er nog meer dringend nodig is, vraagt u het dan gerust aan de medewerkers van Kerk aan Zee die buiten bij de kraam staan.

Klanten doen in het weekend hun boodschappen als altijd in het dorp. Als ze wat hebben gekocht voor de Voedselbank, of als ze al wat van huis mee hebben genomen, geven ze dat af bij onze kraam. Hier worden de producten gelijk gesorteerd in kratten verpakt. Deze kratten gaan naar de Voedselbank en worden daar weer verder verspreid over de verschillende regio’s.

Natuurlijk hoeft u niet speciaal iets te kopen. Misschien heeft u de afgelopen tijd wel extra potten of blikken groenten in de aanbieding ingeslagen, bloem, pasta of rijst gekocht of heeft u wat extra schoonmaak/toiletartikelen thuis staan. Maak ruimte op de plank en doneer een tas vol aan de voedselbank!

We zien u graag op zaterdag 28 oktober bij de kraam voor de Spar tussen 8.00- 16.00 uur.

Alvast bedankt!

En nog even dit:

Belangrijk is ook om uw kinderen, kleinkinderen of andere (jonge) mensen bewust te maken van wat een Voedselbank is. Via het interactieve Doe boekje dat door de Voedselbank gemaakt is kunt u dit laten zien aan kinderen.

Download het hier:  Voedselbank Doe Boek/lesboek

 

Ook deze nieuwsflits voor kinderen kunt u laten zien:

 

Hier zijn foto’s van een eerdere inzameling:

X