Skip to main content

Nieuwsbrief 19 december 2019

By 20 december 2019Nieuwsbrief

Komende zondag 22 december zal Ds Bootsma ons voorgaan.
Als er een verwachting groeit in de gemeenschap…
Rondom deze woorden uit Lucas 3 bewegen wij ons op deze 4e advent. Het is bijna kerst. Onze verwachting is de afgelopen weken gevoed en gegroeid. Kan God op tegen onze hooggespannen verwachtingen?
We lezen uit Sefanja 3 en uit Lucas 3. 2 Profeten die ons de weg wijzen richting het wonder van Kerst.

Tijdens de vier adventszondagen zijn de collecten bestemd voor projecten van Kinderen in de Knel. Voor miljoenen kinderen op deze wereld is het elke dag donker. Ze moeten leven met oorlog, armoede of ziekte. Advent inspireert ons om uit te zien naar iets nieuws, iets mooiers, een belofte die uitkomt. Met de kerstcampagne van Kerk in Actie delen we dit licht met kinderen in Zambia, Colombia, Nederland, Myanmar en Moldavië.

We hebben steeds minder contant geld bij ons. Dat is bij een collecte erg vervelend. De oplossing hiervoor is de Givtapp! Giften geven via een app! Download eerst via https://www.givtapp.net/download de app en scan tijdens een viering de QR code of je gaat met je mobiel over de collectezak (zit ’n zender in).

Er is weer hard gewerkt door vrijwilligers om de kerk te versieren.
Afgelopen donderdag hebben Ati en Wilma verkleed als dames uit de Dickens tijd folders voor het Kinderkerstfeest op school uitgedeeld. Zie ook de nieuwsbrief voor foto’s.

Kerstochtend 25 december om 10.15 uur zal het kerst-spel “Vadertje Panov” worden opgevoerd.

De Levende Adventskalender van zelfgemaakte engelen” door het dorp heeft zelfs de krant gehaald! Maak een wandeling in het donker en zoek hun licht. Zie de nieuwsbrief voor de volgorde van de straten. Veel plezier!

In deze donkere dagen voor kerstmis zochten Joke Leicht, Helen Vreedeveld, Berdien Nieuwenhuizen en Marjolein Endert naar de betekenis van de engel. Hun verrassende ontdekkingen zijn te zien in Kerk aan Zee.

Als u thuis, op school of in de Florisberg een Advents- engel gemaakt hebt en u vindt het leuk als deze allen tezamen komen in Kerk aan Zee, dan kunt u deze (laten) inleveren of bij een van de twee Kerstvieringen op 24/25 december of op dinsdag 24 december tussen 14.00 –  16.00 uur in Kerk aan Zee of tijdens de Kerk open zondag 22 december tussen 13.00 – 16.00 uur in Kerk aan Zee. Er wordt dan een mooi plekje voor uw engel gezocht en deze wordt toegevoegd aan de tentoonstelling “Engelen”.

Het Kerstprogramma 2019 is te vinden in deze Nieuwsbrief en op de website.

X