Skip to main content

Nieuwsbrief 12 december 2019

By 13 december 2019Nieuwsbrief

Komende zondag 15 december is er weer de Preek van de Leek en zal de spreker deze ochtend Janet Schmidt zijn. Ze omschrijft zichzelf als rouwtherapeut en yogadocent en is gespecialiseerd in hulp aan gezinnen, scholen en professionals ‘die leven, spelen en werken met kinderen met verdriet’.
Janet heeft creatieve methoden ontwikkeld om met kinderen en volwassenen gevoelens rond rouw ervaarbaar te maken. Iets daarvan zullen we ook proeven tijdens deze Preek van Leek, waardoor het op deze zondag Gaudete ook een verhaal van hoop is! Allen van harte welkom!

Tijdens de vier adventszondagen zijn de collecten bestemd voor projecten van Kinderen in de Knel. Voor miljoenen kinderen op deze wereld is het elke dag donker. Ze moeten leven met oorlog, armoede of ziekte. Advent inspireert ons om uit te zien naar iets nieuws, iets mooiers, een belofte die uitkomt. Met de kerstcampagne van Kerk in Actie delen we dit licht met kinderen in Zambia, Colombia, Nederland, Myanmar en Moldavië. Deze zondag 15 december: Jeugddorp De Glind: “Een stabiel thuis voor kinderen in Nederland.” 

Solidariteitscollecte en abonnement kerklad ‘Nieuws en Informatie’
Gebleken is dat er veel leden van de kerk nog geen gehoor hebben gegeven aan de oproep om € 10 per lid over te maken voor de solidariteitscollecte. Kerk aan Zee moet wel € 5 per lid afdragen ongeacht of u hebt bijgedragen. De huidige stand van zaken is dat we fors meer moeten afdragen dan we hebben ontvangen. Graag nog uw aandacht voor deze collecte.
Daarnaast ontvangen veel lezers van de Nieuwsbrief ook het kerkblad “Kerk aan Zee Nieuws en Informatie”. Een abonnement kost slechts € 12,- per jaar en veel abonnee’s hebben dat bedrag nog niet betaald. Ook hier het verzoek uw administratie te raadplegen of u al hebt betaald.

Dit jaar organiseert Kunst aan Zee in samenwerking met de kunstenaars Helen Vreedeveld, Berdien Nieuwenhuizen en Joke Leicht een levende Adventskalender door Muiderberg heen. Elke dag zal in december ergens, in een van te voren genoemde straat, een verlichte Kerstengel achter een raam verschijnen. Met het cijfer van die datum en met een korte wens of Kerstboodschap. Alle kinderen en volwassenen van het dorp zijn van harte uitgenodigd deze zelf gemaakte engeltjes op te sporen.
De Adventskalender van engelen” door het dorp is begonnen! Maak een wandeling in het donker en zoek hun licht. Zie de nieuwsbrief voor de volgorde van de straten. Veel plezier!

In deze donkere dagen voor kerstmis zochten Joke Leicht, Helen Vreedeveld, Berdien Nieuwenhuizen en Marjolein Endert naar de betekenis van de engel. Zondag 15 december wordt de expositie geopend door Klaas Vos om 15.00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Duynvolck, met voornamelijk Ierse, Schotse, Engelse en Nederlandse muziek.

Het Kerstprogramma 2019 is te vinden in deze Nieuwsbrief en op de website.

X