Skip to main content

Nieuwsbrief van 18 februari

By 18 februari 2021juni 25th, 2021Nieuwsbrief

✑ Cursief

Zondag 21 februari (1e in de 40)

“Een mens te zijn op aarde-in deze wereldtijd, dat is de Geest aanvaarden-die naar het leven leidt; de mensen niet verlaten, Gods woord zijn toegedaan”,
“Gods woord zijn toegedaan, … dat is op deze aarde de duivel wederstaan”.
 
‘De duivel wederstaan’ (lied 538 in het Liedboek), daar kunnen nog maar weinig mensen zich iets bij voorstellen. Totdat je weet dat het griekse dia-bolos degene/hetgene is die/dat twee-dracht zaait, die mensen tegen elkaar ophitst, hen vergiftigt met jaloezie en kwaadsprekerij.
Het ‘duivelse’ in de mens speelt mensen tegen elkaar uit, het is de tegen-stem die de onderlinge verbondenheid aanvalt, die kampen schept, groepen, scheuring brengt, spreekt van verdeeldheid waar die niet is. Het ‘duivelse’ is geen sprookje, maar werkt tussen landen, tussen kleuren en rassen, tussen godsdiensten, tussen mensen, tussen partijen (VS).
Gods woord zijn toegedaan brengt het ‘de duivel wederstaan’ vanzelf met zich mee!
Zo leest de eerste zondag in de 40 op weg naar Pasen.
 
Piet van Reenen

✑ Bij de viering

Zondag 21 februari 2021 olv ds Menno Hofman 10.00 uur

Met live muziek, zonder zang en publiek via livestream video te volgen. (klik button in de nieuwsbrief of via banner website
Uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld ->Digitale collecte.

Hier vindt u de liturgie.

Een feministische blik op de verhoudingen tussen Adam en Eva.  En een frisse blik op God vanuit het verhaal. Onze mensbeelden en godsbeelden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas werkt daarin onze neiging tot het denken in hokjes ook door in zowel ons mensbeeld als ons godsbeeld. Maar zo zit de Schepping helemaal niet in elkaar en ook de Schepper past niet in een hokje.

Hartelijke groeten , Menno Hofman

In het komend kerkblad staat het volgende geschreven over Menno Hofman:

ds. Menno Hofman, de “vliegende voorganger” uit  Voorburg. Gedurende de week is hij senior analist bij Sanquin en doet o.a. onderzoek naar stamcellen !

 ✑ Dronevlucht over Kerk aan Zee

Heeft u ook zo genoten van de sneeuw en het ijs afgelopen weekend? Onderstaande foto kreeg ik spontaan toegestuurd met de opmerking: “Jullie Kerkgebouw staat denk ik mooi op een paar foto’s van de laatste sessie van vandaag.”
Shooting Day 4

Zie foto’s op de website.

Bezoekers zijn helaas niet toegestaan i.v.m. de lockdown (Lees vanuit de kerkenraad

De volledige nieuwsbrief van 18 februari is hier te vinden.

Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

X