Skip to main content

Nieuwsbrief van 11 maart

By 11 maart 2021juni 25th, 2021Nieuwsbrief

✑ Cursief

14-20 maart Collecte Amnesty International

De aandacht voor deze collecte brengt mij ook bij het Pausbezoek aan Irak en de christenen aldaar. Welmoed Vlieger schrijft daarover (in Trouw 9 maart j.l.). Ik citeer haar:
‘De christelijke bevolking in Irak heeft zwaar te lijden gehad onder geweld en onderdrukking van onder andere Islamitische Staat. Dertig jaar geleden woonden er nog anderhalf miljoen christenen. Tegenwoordig zijn dat er rond de 175.000, slechts 0,4 procent van de bevolking. Nog altijd worden ze bedreigd, hun lot blijft onzeker. En dat geldt in toenemende mate voor christenen wereldwijd.’

Afgelopen januari publiceerde Open Doors de nieuwste ranglijst-christenvervolging. Al jaren toont de ranglijst een toename van vervolging en geweld, maar het gaat nu wel erg hard. Ging het in 2019 nog om 260 miljoen vervolgden, in 2020 is dat getal opgelopen naar 340 miljoen. Ik vraag mij dan toch af: waarom is dit bijna geen nieuws, waarom is er zo weinig aandacht voor?
‘De vervolging wordt intenser, gruwelijker’, zei
Open Doors-directeur Maarten Dees.’

Amnesty gaat wereldwijd. Laten we onze
medechristenen -wereldwijd- daarbij niet vergeten!
 

Piet van Reenen


✑ Bij de viering

Zondag 14 maart 2021 God tussen lot en pech
olv ds Piet van Reenen 10.00 uur

Met live muziek, zonder zang en publiek via livestream video te volgen.
(klik button in de nieuwsbrief of via banner website
Uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld ->Digitale collecte.
Hier vindt u de liturgie.

Bij de lezingen op zondag 14 maart (4e in de 40)
“ In de 40-dagentijd komen als vanzelf vragen op bij de ‘gebrokenheid’ in het menselijk bestaan en in eigen leven. Heeft God daarin nog een plaats? Het boek Job probeert het nog, het boekje Prediker heeft het opgegeven, en in het lijdensverhaal van Jezus strijden de waarom-vraag en het je in vertrouwen overgeven aan de Naam: Ik-zal-met-je zijn om de voorrang. 
Niet een lichtvoetig onderwerp, maar dat hoeft ook niet. Ik houd niet van makkelijke antwoorden. Die doen de werkelijkheid tekort. Graag tot zondag, uw dienaar Petrus. 

PS: Met bijgaande liturgie kun je de viering hopelijk goed volgen. Heb een goed weekend.

Hartelijke groetjes ds. René van den Beld

✑ Uit de Kerkraad

“Tot 31 maart nog geen kerkbezoek, wel gezang”

Uit de landelijke persconferentie van Rutten en de Jonge op 8 maart hebben we als Kerkenraad opgemaakt dat de feitelijke situatie m.b.t. het coronavirus helaas nog niet is veranderd. Men sprak over enkele (kleine) aanpassingen, geen versoepelingen. Eerder heeft u ook kunnen lezen dat de landelijke kerk (PKN) wel enige ruimte wil geven aan plaatselijke gemeenten t.a.v. bezoekers in de dienst en de medewerking van voorzangers. Dit betrof een advies, geen richtlijn.
Gegeven de nog hoge besmettingsgraad en de beperkte aanpassingen van de landelijke overheid, hebben we besloten, nog geen kerkbezoek toe te staan in Kerk aan Zee, tot 31 maart. Wel zullen we de zanggroep weer vragen in hoeverre zij onze diensten weer willen verrijken met gezang. Anders dan de vorige keer, gaan we deels mee met het advies van PKN.
Lees verder in de Nieuwsbrief.
 

Bezoekers zijn helaas niet toegestaan i.v.m. de lockdown (Lees vanuit de kerkenraad

De volledige nieuwsbrief van 11 maart is hier te vinden.

Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

X