Skip to main content

Nieuwsbrief van 11 juni

By 11 juni 2021augustus 19th, 2021Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 11 juni 2021
Verschijnt voortaan wekelijks op vrijdagochtend
 

✑ Bij de Viering

Zondag 13 juni10.00 uur olv ds Niels Gillebaard (max 60 bezoekers) en we mogen weer zingen (op praatniveau)

Via livestream video kunt u de viering ook volgen. De link naar de livestream is te vinden op de banner van de website waar u tevens de liturgie kunt vinden.

Op ons eigen YouTube kanaal kunt u alle livestream opnames terugvinden. 

In deze dienst staat het verschijningsverhaal van Jezus bij het meer van Tiberias centraal (Joh. 21: 1-14). Het verhaal bevat veel symboliek en verwijzingen naar andere verhalen die ons vertellen over de eerste christelijke gemeenschappen. De betekenis hiervan staat in deze dienst centraal.

Ds Niels Gillebaard is predikant van de Protestantse gemeente Heerhugowaard en verbonden aan het landelijke online-platform Mijnkerk.nl van de Protestantse kerk in Nederland.
Hier leest u meer over ds Niels Gillebaard.

Hier kunt u uw gift digitaal over te maken. Vermeld duidelijk voor welk doel.

✑ Cursief

Van Gogh Juli 1890

Onderstaand fragment komt uit: De kunst van het woord Zijn mooiste brieven
Bezorgd door Leo Jansen, Hans Luijten en Nienke Bakker
2014 Van Gogh Museum, Amsterdam.
 
“Aan Anna van Gogh-Carbentus en Willemien van Gogh
Auvers-sur-Oise, donderdag 10 en maandag 14 juli 1890
 
Beste moeder en zuster,
 
Ik voor mij ben geheel geabsorbeerd in de onafzienbare vlakte met korenvelden tegen de heuvels, groot als een zee, fijn geel, fijn zacht groen, fijn paarsch van een omgewerkt en gewied stuk grond, regelmatig met het groen van bloeiende aardappel planten gespikkeld, alles onder een lucht met fijn blaauwe, witte, rose, violette toonen.
Ik ben geheel in een stemming van haast al te groote kalmte, in een stemming om dat te schilderen.”
 
Bij bovenstaande heb ik een ‘vakantie-column’ geschreven, zie de bijlage.
 
Met hartelijke groet,
Piet van Reenen

✑ Preek van de Leek 20 juni 

De Preek van de Leek wordt deze keer verzorgd door Han ter Heegde, Burgemeester van onze eigen Gemeente Gooise Meren. Zijn thema;

 ‘Leiderschap in tijden van Corona’.

‘Een leider zijn, een goede herder voor iedereen’, wat betekent dat eigenlijk in de praktijk als de uitdagingen je dagelijks en al maandenlang om de oren slaan?

Natuurlijk, u bent vast ook bekend met de krantenkoppen die in de media rondgaan over o.a. de uitdagingen van meer bekendere Gemeenten zoals die van burgemeester Halsema van Amsterdam en Aboutaleb van Rotterdam. Integraal aanschouwden met elkaar de problemen, ervoeren we allemaal de toenemende polarisatie in de Nederlandse samenleving, de opstapeling van ingewikkelde dossiers en niet te vergeten, de persoonlijke belangen die door Corona steeds meer uitvergroot werden.

Maar, iets lezen in de krant of horen op TV voelt toch anders dan er daadwerkelijk naar moeten handelen. Welke afwegingen moet je als burgemeester nu maken als je weet dat jouw besluit zowel positief maar ook negatief bepaalde groepen én individuen zal treffen? 

Zondag 20 juni gaan we luisteren naar Han ter Heegte, die ons met maximaal 50 aanwezigen in de kerk en via de Livestream www.kerkaanzee.nl een inkijkje geeft in wat er in onze Gemeente zoal gebeurde in tijden van Corona en hoe hij daar als ‘ herder voor iedereen’ dagelijks mee omging en nog steeds gaat. –

Van harte welkom.

✑Uit de Kerkenraad

Verruimingen Coronamaatregelen

Op de persconferentie van vrijdag 28 mei heeft de regering een aantal verruimingen aangekondigd. Die zijn inmiddels ook vertaald naar hun betekenis voor de kerk. Onder deze link is het volledige artikel te vinden. De samenvatting is:
– maximaal 60 mensen tijdens een kerkdienst
– zingen toegestaan op ‘praatniveau’

Mediteren in Muiderberg

Het mag en kan weer (max 10 personen).

Geef je op via mediteren@kerkaanzee.nl

Na ruim 1 jaar elke week een korte meditatie oefening via ZOOM zijn we afgelopen woensdagavond eindelijk weer bij elkaar gekomen in het Ontmoetingscentrum. Iedereen die ooit zijn/haar interesse heeft getoond, heeft een uitnodiging via mail ontvangen. Mocht je iemand kennen die hier ook in is geïnteresseerd? Laat het weten via bovenstaande mailadres.
Zie artikel op website en de agenda voor meer info en tijden.

Hartelijke groeten ook namens Eric Goossens,

Paul Gastelaars

✑ Kunst aan Zee

Expositie ‘In Vogelvlucht’

 

MARJA THIJSSEN BEELDEN
& 
REINIER GADELLAA LANDSCHAPSAQUARELLEN

 
Nieuwe exposite is vorige week geopend.

Marja’s werk van de laatste jaren kenmerkt zich door Vogelfiguren, “Vreemde Vogels”- zoals ze haar wezens noemt – Soms zijn menselijke trekjes te bespeuren. Uitgevoerd in keramiek, steen of brons pogen ze de toeschouwer een glimlach te ontlokken. 
Reinier laat “in vogelvlucht” een selectie uit zijn meest recente landschapsaquarellen zien.

Zie de agenda 

De volledige nieuwsbrief van 11 juni is hier te vinden.

Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

X