Skip to main content

Nieuwsbrief van 16 april

By 16 april 2021Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 16 april 2021
Verschijnt voortaan wekelijks op vrijdagochtend

✑ Cursief

Werelddag van de Stem

Datum: vrijdag 16 april 2021
Land / gebied: Wereld

Jaarlijks wordt op 16 april de ‘Werelddag van de Stem’ (World Voice Day) gehouden; een dag van bewustwording, erkenning en feest van de stem. Tijdens de ‘Werelddag van de Stem’ staat het belang van de menselijke stem in het dagelijks leven centraal.
 
Er wordt aandacht geschonken aan het trainen van de artistieke stem, het voorkomen van stemproblemen, het herstellen van een afwijkende of zieke stem en aan het onderzoek naar de functie en de toepassing van de stem. Mensen worden aangespoord om goed voor hun stem te zorgen en krijgen tips om hun (stem)gewoonten te verbeteren.
 
Deze dag begon in 1999 als initiatief van Braziliaanse artsen, pathologen en zangleraren en kreeg al snel internationale navolging. In 2002 werd 16 april officieel uitgeroepen tot ‘World Voice Day’. Tegenwoordig vinden op de ‘Werelddag van de Stem’ in meer dan 50 landen ruim 600 activiteiten plaats.
(Uit: Wereld Feesten Almanak)
 
Als we nu de tong als het ‘roer’ van de stem zien (zie: Jacobus 3,1-12) dan kan die stem – in de onderlinge omgang – in respect en wellevendheid enorm ‘goed doen’.
En dat lijkt me in deze zo vaak ‘bijterige’ tijd een Zegen die ons hart kan verzachten.
 
Piet van Reenen

Bij de Viering

Zondag 18 april 10.00 uur o.l.v. ds Hannah Novakova

Soms maken wij dingen mee in ons leven die veel indruk maken. Je blijft er maar mee bezig, het van alle kanten bekijken. De gebeurtenissen rond de dood en de opstanding van Jesus waren zo’n indrukwekkend gebeuren. Mensen werden erdoor geraakt, worden er nog steeds door geraakt. Aan de schriftlezingen die we a.s.zondag gaan lezen, uit het evangelie volgens Johannes en uit de eerste brief van Johannes, merk je dit proces van overdenken . Het is geen afstandelijk beschouwen want je wordt er zelf door aangesproken. Het gaat niet alleen over anderen toen en daar, maar ook over onszelf, hier en nu.
Over het aangeraakt en geraakt worden door de dood en het leven gaat de dienst van a.s. zondag.
Graag tot dan.
Ds Hannah Novakova

 

Met live muziek, zonder publiek via livestream video te volgen. Vrijdagochtend is de link naar de livestream te vinden op de banner websiteUw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld ->Digitale collecte

Hier vindt u de liturgie.
 
Op ons eigen YouTube kanaal kunt u alle livestream opnames vinden. 

✑Livestream Concert

Nicolas en Ella van Poucke | zondag 18 april, 15.00 uur  

Zie website voor meer info. 

Bezoekers zijn helaas niet toegestaan i.v.m. de lockdown (Lees vanuit de kerkenraad

De volledige nieuwsbrief van 16 april is hier te vinden.

Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen?
Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

 
X