Skip to main content

Nieuwsbrief van 23 april

By 23 april 2021juni 25th, 2021Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 23 april 2021
Verschijnt voortaan wekelijks op vrijdagochtend


✑ Bij de Viering

Zondag Jubilate 25 april 10.00 uur olv ds Rene van den Beld

Met live muziek, zonder publiek via livestream video te volgen. Vrijdagochtend is de link naar de livestream te vinden op de banner websiteUw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld ->Digitale collecteHier vindt u de liturgie.

Deze zondag en komende zondag dragen de namen Jubilate en Cantate. Er valt altijd wat te zingen, luidt het devies. De lofzang moet gaande blijven. Zingen doet Israёl en zingen doet de gemeente en niet zomaar. Er staat een belofte uit, een wereld vol gerechtigheid.  Zingen wordt  daarmee ook zuchten en verlangen. Jesaja spreekt daarvan en Jezus is in zijn doen en laten de invulling van die belofte.  Daarvan zingen verplicht ook aan Hem.
Het centrale thema is de verbinding tussen herderschap en koningschap. Rond 27 april hoort een knipoog naar koningsdag en nieuw leiderschap hoort er bij.

Rene van den Beld

Op ons eigen YouTube kanaal kunt u alle livestream opnames vinden. 
Vergeet niet uw gift digitaal over te maken.

✑Bericht vanuit de Kerkenraad

Vieringen t/m 9 mei helaas nog zonder bezoekers

In de Kerkenraad van 20 april hebben we helaas moeten besluiten vooralsnog de kerk niet te openen voor bezoek. We nemen gelet op de huidige besmettingscijfers het zekere voor het onzekere . 
Na 9 mei heroverwegen we ons besluit weer, laten we hopen dat we dan kunnen berichten dat bezoek wel weer mogelijk is. Namens de kerkenraad, 
Teo Kuipers

✑ Cursief

Uitvaartdienst Prins Philip

Het Nederlands Dagblad schreef over de uitvaartdienst van Prins Philip:
 
“Deze viering was stiltegebied en drenkplaats voor de ziel. Een ingetogen liturgie is niet emotieloos, integendeel, het tilt je op, het raakt aan het boventijdelijke. Omringd door verdriet en dood, kiemt er iets van transformatie: en toch!  Er is hoop! Dit gaat dieper dan traditie en Engels conservatisme en overstijgt landsgrenzen en politiek. Dit is de kerk in deze wereld. De kerk die door blijft zingen, in rust, schoonheid en vertrouwen.
En geen brexit of pandemie krijgt die traag groeiende eik, geworteld in de levende Christus, kapot (Hilbrand Rozema).”
 
Er klonk ook een gezang uit de Russisch orthodoxe liturgie, een gezang voor hen die zijn heengegaan, eindigend in de woorden: ‘terwijl wij wenend over de graven gaan, zingen wij: Halleluja, Halleluja, Halleluja.’ In die Orthodoxe traditie was hij gedoopt.
 
In mijn studententijd hoorde ik van Sergei Rachmaninow de Liturgie van de Heilige Johannes Chrysostomos. Protestants Nederland onbekend, een andere traditie van medechristenen die, zo ervaar ik dat tenminste, God uit de hemel zingen in een liturgie die ons aardse leven ‘direct’ verbindt en een ‘hemelse’ glans geeft. In ‘rust, schoonheid en vertrouwen’ het aardse gewoel, de waan van de dag ontheven. Liturgie als een ladder naar de hemel. 
                                 Chagall

                                                
Piet van Reenen

De volledige nieuwsbrief van 23 april is hier te vinden.

Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

X