Skip to main content

Nieuwsbrief van 3 september

By 3 september 2021Nieuwsbrief

✑ Bij de viering

Zondag 5 september 10.00 uur o.l.v. ds Marieke den Braber

Even voorstellen:
Als je het leukste kunt studeren wat je je in kunt denken, moet je dat niet laten…
Daarom begon ik aan theologie na mijn middelbare school. Gaande de studie kwam ik er, onder andere door studieverblijven in Israël en Schotland, achter dat studeren echt leuk was. En zo knoopte ik aan mijn studie nog een promotietraject vast. Dat deed ik naast een baan in het Landelijk Dienstencentrum, waar ik onder andere voor jeugdwerk, gemeenteopbouw en Kerk en Israël actief was. Na voltooiing van de studie trok het gemeentewerk en via een tijdelijke baan in Bergambacht werd ik predikant in Bleiswijk. Na een aantal jaren heb ik die plek verruild voor mijn huidige werkplek, De Hoeksteen in Amersfoort-Schothorst. Naast het predikantswerk doe ik divers bestuurswerk, en mag met mijn man genieten van onze peuter van 2,5 jaar.

Waarover gaat het deze morgen?
De dienst van vanmorgen gaat over een bijbelboek wat we bijna nooit lezen: Judas. Ingeklemd tussen de drie brieven van Johannes, en het boek Openbaring. Je bladert er zo aan voorbij. Maar er staat nogal wat, en het is niet allemaal even vriendelijk. Zeker niet voor mensen die niet geloven. Wat moet of kun je met zo’n tekst? Ik probeer de tekst te plaatsen in de tijd waarin ze werd geschreven, en een voorzet te doen over hoe je het nu kan lezen. 

Groet, ds Marieke den Braber

Hier vindt u haar cv.

 

Via livestream video kunt u de viering ook volgen. De link naar de livestream is te vinden op de banner van de website waar u tevens de liturgie kunt vinden.

Op ons eigen YouTube kanaal kunt u alle livestream opnames terugvinden. 


De volledige nieuwsbrief van 3 september
is hier te vinden.

Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

X