Skip to main content

Nieuwsbrief 4 juli 2019

By 5 juli 2019juli 12th, 2019Nieuwsbrief

Komende zondag 7 juli is onze voorganger Prof. Bas de Gaay Fortman uit Ermelo. Wie vandaag het nieuws volgt hoort over oorlog, bombardementen en vluchtelingen. Haaks daarop staat het goede nieuws wat Jezus’  boodschappers mogen brengen. Die begint met een vredesgroet en verkondigt de nabijheid van Gods koninkrijk. Ver van ons bed? ‘Dat Koninkrijk van U, weet U wel, wordt dat nog wat?’, dichtte Gerard Reve. Die vraag staat in onze dienst van 7 juli centraal.

Deze zondag is er geen kindernevendienst.

Op 7 juli collecteren wij voor een binnenlands project: Vakantiepret voor kinderen in armoede. Maar liefst één op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede.

Ook deze zomer zal de kerk op zaterdagmiddag open zijn. Dan kan ook de toren beklommen worden; altijd, een voor velen spectaculair uitzicht van bovenaf na honderd treden.
Openingstijden van 13 tot 16 uur. We beginnen de reeks op 6 juli en eindigen op 15 september.

ZOMEREXPOSITIE KUNST AAN ZEE “ SALON DE WERINON

Schilderijen en beelden uit Muiderberg van:
Hennie Brak, Ingrid Doberitz, Harriet Elsenaar, Reinier Gadellaa, Wilma Kruidhof, Willy Pels, Loeky Rebel, Astrid van der Schot, Bert van Sloten, Gonnie Staal, Juliette Swillens, Marja Thijssen en Els Wegman.
In de expositie “Salon de Werinon” deze zomer in Kerk aan Zee tonen dertien dorpsgenoten schilderijen en beelden. Het zijn portretten, landschappen, stillevens en abstracties.
De zomerexpositie in Kerk aan Zee is te zien op alle zaterdagen van 6 juli t/m 14 sept. en zondag 15 sept. van 13.00 tot 16.00 uur.

Elke 1ste vrijdag van de maand is er een Coffee to Stay in het OC in “De Steeg”, in de Populierenlaan. Iedereen is welkom van (zeer) jong tot (zeer) oud.

 

 

X