Skip to main content

Nieuwsbrief van 13 mei 2022

By 13 mei 2022Nieuwsbrief

✑ Cursief

De heilige Titus Brandsma                         
 
Zondag 15 mei wordt Titus Brandsma in Rome heilig verklaard. Helaas zijn in protestants Nederland de heiligen onbekend, mij lijkt omdat ze=de protestanten geen ‘heilige boontjes’ willen zijn, maar ‘open en bloot’ hun ‘stoutigheden’ willen etaleren. De protestantse traditie heeft hiermee aan inhoud veel verloren, vind ik, rijke en ‘voorbeeldige inhoud’.
In het Dienstboek, deel 2, 2004, verschenen bij de totstandkoming van de PKN, en in het Nieuwe Liedboek, lied 724-736, wordt nadrukkelijk over ‘de heiligen’ gesproken en gezongen. In het liedboek uitlopend op ‘de geloofsgetuigen’:
737-745.
Met andere woorden: we zijn niet lid van Sjors en de rebellenclub, maar -in een veelal vijandige wereld-  van een kerk die getuigt van haar geloof in woord en daad.
Dàt is Titus Brandsma, een geloofsgetuige levend uit Gods genade en zijn liefde voor mensen en dus tegen alle (nazi-) onrecht. 26 juli 1942 werd hij vermoord in Dachau.
Ook wij zingen in de Geloofsbelijdenis: ‘ik geloof in de gemeenschap van de heiligen’. Dat zijn dus geen heilige boontjes, maar mensen die minimaal proberen de ander te behandelen in woord en daad zoals ze zelf behandeld willen worden.
Dát is in deze bijterig en elkaar bevechtende tijd al zó uitzonderlijk, dat je alleen al daarom een klein beetje heilig zou kunnen worden.

Gelukkig dat de Kerk ons de Heiligen bewaart en eert, ons tot voorbeeld, gids en troost. Wij danken God voor de heilige Titus Brandsma; zijn naam en leven zij alle eer!

Piet van Reenen

✑Zondag 15 mei 10.00 uur olv ds Piet van Reenen

Autodienst: Nelie Rofekamp

Agenda website

Bij de Heiligverklaring van Priester Titus Brandsma

En dat doen we ‘in geuren en kleuren’ zoals ’t dat ook zal zijn in Rome.
En van Rome naar Kerk aan Zee is maar een kleine stap. Vandaar.
Weest welkom en komt allen met velen tezamen. Daarmee doe je
ook de ander een groot plezier!

Graag tot zondag,
Piet van Reenen

 

✑ Diaconie

De Glind, onderdeel van de RudolphstichtingZondag 15 mei

Jeugddorp De Glind is een gewoon, klein, open en groen dorpje tussen Barneveld en Amersfoort. Er wonen circa 700 mensen. Bijzonder is dat achter 25 van de 140 voordeuren een gezinshuis zit. Daar vinden ruim 120 uithuisgeplaatste kinderen een thuis.
In De Glind kunnen kinderen, jongeren en jongvolwassenen al decennialang veilig opgroeien en/of werken aan hun toekomst. Er zijn voorzieningen op alle leefgebieden. Je kunt er wonen in gezinshuizen, naar school, een leerwerktraject volgen en gebruik maken van speciale vrijetijdsvoorzieningen.
Het unieke aan Jeugddorp De Glind is dat het echte leven zich op maat in een kleinschalige en veilige dorpse context afspeelt. En niet zomaar een dorp, maar een dorp met decennialange ervaring met en gedegen kennis over jeugdigen met complexe ontwikkelvragen.
Dit zorgt ervoor dat jeugdigen in De Glind optimaal kunnen leren in, van en over het echte leven. In het Jeugddorp maken jeugdigen deel uit van de dorpsgemeenschap. In De Glind ben je niet het enige kind dat niet bij zijn eigen ouders woont, of zich ‘anders’ gedraagt. Je wordt er herkend en erkend. Je hoort erbij en je doet mee.

                       Er bij horen en meedoen

 

Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

Indien men de volledige nieuwsbrief wilt lezen kan dat.
Graag dan dit via email opgeven en jullie krijgen deze dan gratis toegestuurd.

X