Skip to main content

Nieuwsbrief van 18 mei 2023

By 19 mei 2023Nieuwsbrief

 

✑ Cursief


Hemelvaart

‘Afscheid/Nieuw begin’ dat is/was dit jaar het thema van de dienst op Hemelvaart van onze gemeente samen met Muiden en Weesp.
Er is sprake van een vertrek, van een verdwijnen, van een overgang.
Er is echter ook iets dat blijft, onveranderd.
Misschien zelfs wel krachtiger dan ooit, bezielder, geïnspireerder, bevlogener, ‘Geestiger’.
Zoals Inge Lievaart (1917-2012) dat heeft verwoord in haar gedicht ‘Terwijl Hij hen zegende’.
 
Al heeft een wolk
zich tussen het geheim
van zijn verhoogde heerlijkheid
en onze blik geschoven
 
al kan geen oog
het priesterlijk gebaar
waarmee Hij van ons ging
nog langer zien
 
Hij blijft de zegenende
onveranderd
 
totdat Hij komt
wentelt de aarde onder
zijn geheven handen
(Uit: Inge Lievaart, De adem van God, 2008)
 
Rein Brouwer

 

✑ Bij de viering

 
Autodienst Hil de Haan
Agenda

 

✑ Mededelingen


Doopdienst

Op zondag 4 juni zal Ayla van der Merwe gedoopt worden in onze kerk. Ayla is geboren op 4 oktober 2022. Zij is de dochter van Graham en Charné en het zusje van Emma en Nina. Graham en Charné wonen met hun dochters in Muiden, sinds twee jaar, maar zijn jaren geleden al verliefd geworden op Kerk aan Zee. Er wordt niet vaak een kind gedoopt in onze kerk, dus nodig al de kinderen die je kent uit om dit mee te maken; je eigen kinderen, je kleinkinderen, je buurkinderen, je neefjes en nichtjes!
 

Pinksteren

Na hemelvaart volgt Pinksteren. Op 28 mei vieren we het feest van de Geest. Het wordt een dienst met veel prachtige Pinksterliederen. Mocht iemand bloeiende brem in de tuin hebben staan, neem die mee naar de kerk om deze te sieren met dat fantastische geel!
 
Rein Brouwer


✑ Diaconie


Zondag 21 mei 2023, Het Scharlaken Koord aan het woord

Ruim vijfendertig jaar geleden begon ons werk door vrouwen op de Amsterdamse wallen op te zoeken. We werden geraakt door hun verhalen. Door naar hen te luisteren hebben we geleerd hoe we naast hen kunnen staan.
Geïnspireerd door vrouwen en meisjes die door drang of dwang in de prostitutie terecht kwamen, zijn we werk gaan maken van preventie. We maken jongeren weerbaarder in seksualiteit en in relaties. Zodat zij hun grenzen beter kunnen aangeven en voor zichzelf durven opkomen.Als je wilt horen dat prostitutie gewoon werk is, moet je niet bij ons zijn. Wij zien dagelijks de negatieve gevolgen. Van alle slachtoffers van mensenhandel werkt 60% in de prostitutie. Zij worden gedwongen door fysiek of psychologisch geweld dat hun levens compleet verwoest.Voor ons is ieder mens waardevol en heeft er recht op échte aandacht en liefde te mogen ontvangen. We doen dat door er voor hen te zijn en lange termijn relaties aan te gaan. In ons werk willen we onbevooroordeeld, onvoorwaardelijk, uitgesproken en levens-veranderend zijn. Wij vragen niet om te stoppen met prostitutie. Wij vragen wel om waardigheid en recht. Wij denken mee over nieuwe perspectieven. 

Wij vinden onze motivatie en inspiratie in het geloof. Wij geloven dat er altijd een nieuw begin is. Dat het verleden niet de toekomst bepaalt. En dat fouten en onrecht niet het laatste woord hebben maar dat er voor iedereen een weg is naar vrijheid en herstel. Het is aan jou of je met ons wilt praten over levensvragen of geloof. We preken niet, we luisteren wel.
Het Scharlaken Koord is afhankelijk van subsidies en giften. Deze zondag bestemmen we de collecteopbrengst voor dit doel.

 

Indien u de volledige nieuwsbrief toch graag wilt lezen kan dat. Graag opgeven via email en u krijgt deze gratis toegestuurd.

Heeft u opmerkingen of info die u wilt delen, laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

X