Skip to main content

Nieuwsbrief van 29 april 2022

By 28 april 2022Nieuwsbrief

✑ Cursief

Bij 4 en 5 mei

In dagblad Trouw (8 april j.l.) haalt Stevo Akkerman Yvonne Zonderop aan met een uitspraak over het christendom:

“Hier is een wereldbeschouwing gebouwd op gelijkwaardigheid die voortvloeit uit de erkenning dat wij allemaal beschadigd zijn, in plaats van dat we allemaal geweldig moeten zijn.” Beschadigd met een collectief tekortschieten tot gevolg.

En dan gaat Akkerman verder met:

“Ik denk dat dit inderdaad belangrijk is. Omdat de democratie enerzijds wordt bedreigd door het lamlendige idee dat vrijheid betekent lekker doen waar je zelf zin in hebt, zodat er geen enkele verplichting meer van uitgaat, en anderzijds door de ideologie die zegt dat wij – als land, cultuur en soort – wel degelijk geweldig zijn, en dat anderen daarvoor moeten buigen.”

Laat ik optimistisch eindigen met de hoop die Leonard Cohen ons meegeeft als hij zingt (vertaald):
“in alles en iedereen zit een barst en precies zo komt het licht binnen!”

Piet van Reenen

 

✑ Toelichting bij viering 1 mei

Autodienst: Erik-Jan van der Hulst

Mijn naam is Robin Voorn. Sinds twee jaar ben ik werkzaam als geestelijk verzorger binnen de dienst Protestantse Geestelijke Verzorging bij de Koninklijke Marine. Daarvoor heb ik bijna twintig jaar voor de klas gestaan op het VMBO in Delft en de laatste tien jaar was ik ook pastoor van de oud- katholieke parochie in die stad. Leuk om als “vreemde eend” op zondag 1 mei voor te mogen gaan in de Kerk aan Zee! Een bijzondere zondag tussen Koningsdag enerzijds en Dodenherdenking en Bevrijdingsdag anderzijds in. In de liturgie zal dat zeker tot uitdrukking komen. En ondertussen is het ook “gewoon” de derde zondag van Pasen. Uit het Evangelie volgens Lucas lezen we het vervolg van het verhaal van de Emmaüsgangers. Een stuk tekst die de vraag op roept: wie en wat is die Jezus nou eigenlijk? Die vraag wil ik in de preek graag verkennen. Ik zie er naar uit u zondag te ontmoeten!

Hartelijke groet,
‘Pater’ Robin Voorn

✑ Diaconie

Activiteiten voor ouderen
De collecte is deze beide zondagen bestemd voor het bekostigen van activiteiten voor ouderen in Florisberg en Naarderheem; de plek waar veel van onze oudere gemeenteleden een plek hebben gevonden.
Gelukkig kan er weer op uit gegaan worden en kunnen er activiteiten in de tehuizen georganiseerd worden. Graag helpen we dat ook financieel mogelijk te maken!

Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen?

Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

Indien men de volledige nieuwsbrief wilt lezen kan dat.
Graag dan dit via email opgeven en jullie krijgen deze dan gratis toegestuurd.

X