Skip to main content

Nieuwsbrief van 30 juli 2020

By 30 juli 2020Nieuwsbrief

Zondagochtend 2 augustus 10.00 uur viering olv Broer Roolvink.
U bent van harte welkom. Volg COVID19 richtlijnen.  

Mijn naam is Broer Roolvink, emeritus predikant PKN en wekelijkse levensloop columnist van het Leidsch Dagblad. Ik mag al bijna 25 jaar zo af en toe bij u voorgaan. Voor mij voelt dat als een beetje thuiskomen.

Vanmorgen is het thema: Het hoge woord moet er uit’. Veel mensen weten niet meer wie hun god nog zou kunnen zijn. Zestig jaar geleden waren slechts twee van de tien Nederlanders ongelovig en/of onkerkelijk. Maar intussen zijn Nederlanders die in God geloven absoluut in de minderheid. Bij veel mensen komt het woord god alleen nog voor in de kreet: “Oh my god..!” Het hoge woord moet er maar liever uit, zo lijkt het soms. God is weg uit hun leven.

Dat brengt wél in God gelovende mensen soms in verwarring. Daarom gaan wij vanmorgen te rade bij iemand die deze verwarring kende. ‘De vader van alle gelovigen’: Abraham. Wij lezen uit Genesis 22. Na heftige aanvechting vindt Abraham zijn God terug. En nu moet het hoge woord bij hem eruit. Maar dan op een positieve manier. Abraham vindt zijn God terug.  ‘Hij is er weer…!  

Met vriendelijke groeten,
Broer Roolvink
 
Er is contact geweest met ds Broer Roolvink over het Niet zingen. Een belangrijk onderdeel van de eredienst is weggevallen en dat is een groot gemis. Echter, de kerkenraad heeft dit volgens de richtlijnen van de PKN besloten en zolang dit besluit geldt houden wij ons hier aan.
Gelukkig heeft Henk van der Veen kans gezien een aantal zangers op te trommelen voor a.s. zondag. We hebben er nu een stuk of 3,4 (mezelf meegerekend). Ik ben er erg mee ingenomen dat het zo kan.
Graag tot zondag.

De viering is op een later tijdstip terug te horen op de website bij Kerkdienst gemist;
Z
aterdagmiddag 1 augustus Kerk Open van 13.00 – 16.00 uur gedurende de hele zomer!
De nieuwsbrief van 30 juli is hier te vinden.

Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Laat het ons weten via nieuwsbrief@kerkaanzee.nl 

 

 

X