Nieuwsbrief 18 mei 2017

By | Nieuwsbrief | No Comments

Zondag  21 mei is onze predikant Drs. Bernard Welten. Preek van de Leek met als thema “de gelijkwaardigheid“. En nog even voor de zekerheid de aanvang van deze dienst is om 11 uur.

Daarnaast is er op 28 mei weer een Concert aan Zee met bariton Raoul Steffani en mezzosopraan Isabel Pfefferkorn.
Read More

Concert aan Zee 28 mei 15.00 uur “Dichterliefde”

By | Concert aan Zee | No Comments

‘Rising star”, bariton Raoul Steffani wint prijs na prijs en is geregeld te zien en te horen bij Podium Witteman. Hij komt naar Muiderberg met de Zwitserse mezzosopraan Isabel Pfefferkorn. Tijdens dit concert staat de liedkunst centraal: De zangers wisselen elkaar af in Schumann’s Dichterrliebe en samen zingen ze zijn mooiste duetten. Isabel zingt een liedcyclus van Berg en werk van Gurney. Raoul toont zijn klasse in liederen van Richard Strauss en Sibelius. Frans van Tuijl bespeelt onze vleugel.
Voor meer info zie www.concertaanzee.com

Nieuwsbrief 11 mei 2017

By | Nieuwsbrief | No Comments

Zondag  14 mei draagt de zondag de naam ‘Cantate’, dat betekent ‘zingt!’ Psalm 98 zal een van de twee lezingen zijn zondag. Dan horen wij waarom wij zullen zingen en waartoe wij dat, zondag aan zondag, in elke viering doen. Vanzelfsprekend gaan wij deze dienst ook zelf lekker zingen. 
14 Mei is er weer de halfjaarlijkse Gemeentevergadering na de viering.
Read More

Preek van de Leek 21 mei olv Bernard Welten

By | Kerk aan Zee, Vieringen Kerk aan Zee | No Comments

Het thema is “de gelijkwaardigheid“. Bernard deelt zijn gedurfde visie op de functie van de politie in onze samenleving.

Drs. Bernard Welten heeft diverse functies bekleed bij de politie. Hij was korpschef van de regiopolitie Groningen en van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland, waar hij tot op heden buitengewoon adviseur is. Dhr. Welten is op verzoek van de Nationale Politie belast met de herziening van het leiderschapsonderwijs van de Nederlandse politie.

7 mei gastpredikant ds Jan Greven

By | Kerk aan Zee, Vieringen Kerk aan Zee | No Comments

7 mei om 10.00 uur gaat oud hoofdredacteur van het dagblad Trouw, gastvoorganger Jan Greven bij ons in de kerk voor!
Op zijn website jan.greven.nl kunt u interessante artikelen vinden die hij geschreven heeft.
Over het waarom van die website schrijft hij het volgende:
Ik kan het schrijven niet laten. Het lezen trouwens ook niet. Het denken blijft doorgaan. Over God. Over ons leven, of het betekenis heeft en zo ja, welke betekenis dan? Waar religie vandaan komt en waarom het zo hardnekkig is? Helaas ook over droeve dingen. Droeve dingen horen bij het leven. Hoe ga je verder na de dood van een kind? Hoe verander je zelf als je dat overkomt? Ik blijf er over schrijven. Soms een recensie. Soms een reflectie. Af en toe een lezing. Onregelmatig. Maar gestaag.

Nieuwsbrief 20 april 2017

By | Nieuwsbrief | No Comments

Zondag  23 april komt ds. Werner Pieterse! Hij is 20 jaar geleden, op 6 april 1997, bevestigd in het ambt als predikant in Muiderberg. 
Zondagmiddag 23 april is er weer Concert aan Zee aanvang 15.00 uur. Voor de 8e keer staan we op de Vrijmarkt op 27 april

Read More

Nieuwsbrief 13 april 2017

By | Nieuwsbrief | No Comments

Vanavond, vrijdag 14 april, houden wij de Goede Vrijdag vesper, met de drie sopraanaria’s uit de Mattheus Passion en staties van Jan de Beus, aanvang 20.00 uur.

Op Stille Zaterdag 15 april, is er een meditatieve viering met een prachtig Paasvuur, m.b.v. de Muiderbergse brandweer, aanvang 22.00 uur.

Read More

X